29 maart - de pupjes zijn nu 4 weken oud

 

Alle pupjes werden nog eens gewogen, op foto gezet en ontwormd. Deze keer heb ik vitaminthé gebruikt wat iedereen heel lekker vond. Sommigen beten zelfs in mijn vinger voor meer :)

 

Paars (reu)     3350 (2750)

Blauw (teef)   2950 (2610)

Bruin (teef)    2900 (2450)

 

Geel (reu)       2550 (1980)

Zwart (reu)    1890 (1440)

Groen (reu)   2370 (1800)

Leger (reu)    2270 (1800)

Rood (reu)     2440 (1950)

Roos (teef)    2260 (1780)

 

En joepie: mijn bestelling dettol is aangekomen. Vroeger kocht ik dat in bidons van 5 liter maar blijkbaar mogen die niet meer verkocht worden.... de producenten hebben dat handig opgelost door flessen van 4 liter op de markt te brengen :)

 

Het was redelijk mooi weer vandaag, de pupjes hebben dus buiten kunnen spelen en eten: handig voor mij omdat het zo minder vuil wordt binnen en leuk voor de pupjes in 't zonneke te kunnen rollebollen.

En wat maken ze snel vorderingen! Een week geleden waren het nog grotendeels slapende en etende bollekes wol maar nu beginnen ze actiever en actiever te worden. We zijn zondag beginnen bijvoederen: eerst met geitenmelk, dan met kwark en vandaag kwark gemengd met Energique vlees. Njam njam njam: ze vonden het allemaal heerlijk.

Tot en met gisteren nam ik de pupjes op om ze naar binnen en buiten te brengen maar vanaf vandaag mogen ze zelf de ramp op en af lopen en na slechts 1x oefenen kenden ze de weg reeds - slimme schatjes :)

Ze herkennen de voederring al goed en zijn alle 9 100% horende - hopelijk hoeven we geen toxoplasmose besmetting meer mee te maken.

1 april

De pupjes doen het super. Wat maken ze snel vorderingen! Ze beginnen ook wel hun tanden uit te testen en dat vooral op elkaar. Een belangrijke periode gaat nu in want nu zullen ze leren wat hun gebijt veroorzaakt en zullen ze van de volwassen honden leren hoe ze zich moeten gedragen. Les 1 vond eergisteren plaats. Ik had 6 runderbotten verspreid over de living en de grote honden een uur voor de pupjes al het vlees er laten afknabbelen. Dan mogen de pupjes erbij en moeten ze leren dat wat van de volwassen honden is niet aangeraakt mag worden tot ze toestemming gekregen hebben. 't Ging verbazingwekkend vlot dit jaar. De pupjes analyseren de lichaamstaal van de volwassen honden en geen enkele pup heeft het geriskeerd zonder toestemming aan een bot te knagen. Nu moet ik ook toegeven dat ik om grote conflicten te vermeiden meer botten dan honden had gelegd en Kayenne het geen enkel probleem leek te vinden dat er pupjes aan het zelfde bot als waaraan zij begonnen was begonnen te knabbelen. We hebben ook veel bezoek gehad van buren en familie en zo gemerkt dat Paarsje een pup is die graag aandacht krijgt en Rood en Zwart wat rustiger zijn en houden van knuffels. Roosje is een dame die ook graag van zich laat horen. Als ze iets wil, bvb naar binnen gaan laat ze dat via geblaf horen :)

3 april

Vandaag hadden we afspraak bij de dierenarts om Kayenne haar oor te opereren. Een jaar of 2 geleden was ze eens gebeten door een loslopende Mechelaar en het gat dat toen ontstaan is bleef maar voor problemen zorgen. Iedere keer als het dan leek toegegroeid te zijn begon ze er weer aan te krabben en ging het terug open. Vorig jaar hebben we haar oor reeds een keer onder verdoving moeten laten openprikken maar het is terug onstoken geraakt :( Soit deze keer heeft de dierenart een S-vormige snee aangebracht, al het bloed eruit geduwd, goed uitgekuist en daarna met een paar hechtingen terug aan elkaar vastgenaaid. Kayenne moest een kous aan om te verhinderen dat ze aan haar oor zou krabben maar die had ze in een mum van tijd vernield.... idem dito voor de kraag die we gaan kopen zijn. Kragen met klitteband zijn niet echt aanraders voor honden die een beetje inventief zijn :( Gelukkig werken de pijnstillers prima en laat ze haar oor nu min of meer gerust.

 

4 april

De pupjes maken reuzevorderingen! De afgelopen dagen heb ik iedere maaltijd systematisch meer en meer vlees toegevoegd aan de kwark en geitenmelkmaaltijden en nu zijn hun darmen sterk genoeg om pure Energique te eten. Lekker dat ze dat vinden! Als ze de voederring zien worden ze hyperactief en beginnen ze al anticiperend te krijsen. Het is dan ook geen enkel probleem om ze naar buiten te lokken ;)